Onze sponsoren:

Tupos nieuws

Winteractiviteit 2020 01 december 2019

Net als vorig jaar organiseert Heren 3 de VV Tupos Winteractiviteit! En wederom geven ze iedere week hints vrij op Facebook en op onze Instagram-pagina! Heb JIJ ze al gezien? We zetten nog even de eerste twee hints op een rijtje. De derde hint ontvangen jullie volgende week... SPANNEND!

VV Tupos Winteractiviteit 2020 Hint #1

VV Tupos Winteractiviteit 2020 Hint #2

Laatste verslagen

Zoek
Zoek op jaar: Zoek op termen:

Tupos HS 3 - VC Trivia HS 2 december 2019

Een gure maar milde winterdag maakte van de Kazing een behaaglijk toneel voor wat de allerlaatste wedstrijd van het jaar zou zijn voor Vögelverein. Opponent VC Trivia HS 2 was strijdklaar, maar ook Tupos had er zin in: hier vielen de punten te verzamelen!

De eerste set begon Baarlo sterk: met stabiele passes, harde en/of tactische aanvallen wisten de mannen het spel te beheersen. Echter liet men de teugels vieren, met als gevaar een inhaalactie door de verzamelploeg uit Horst/Hegelsom en omstreken. Maar geen nood aan de man; Tupos won met 25-19!

Set twee: Heren 2 was wedergekeerd in Baarlo: de jongens maakten in de kantine de dienst uit als trouwe supporters en mascottes van Heren 3. Hoewel het de mannen zelf aanmoedigde, leek ook Trivia aangemoedigd. Een beter verweer vanuit de overzijde zorgde voor onrust, waardoor geen van beide teams uitliepen op elkaar. Om onze supporters niet weg te jagen, werd er alsnog een tandje bijgezet, zodat ook deze set gewonnen werd door Baarlo: 25-20.

Het ging lekker tot nu toe, maar de foutenlast moest omlaag: minder geklungel, en meer volleybal. In de derde set werd dan ook een mooie voorsprong opgebouwd, en kon Vögelverein comfortabel de 20 bereiken, mede dankzij Stefan 'IJzeren Hand' Fleuren en zijn medogenloze serves. Maar hier werd wederom de welbekende Vögelverein-curve aangetoond: in set 1 beginnen met sterke inzet, maar een geleidelijk stijgende foutenlast richting het einde van de 3e set. Met nog 2 punten te gaan, kroop Trivia steeds dichterbij. Maar Tupos was op tijd wakker geschud en maakte dat laatste eindsprintje: 25-22!

Tijd om gebruik te maken van dit momentum, en vol gas af te stevenen op een klinkende overwinning! Ieder verzet vanuit Trivia werd beantwoord met sterke serie vanuit Tupos! Krachtige serves van onder andere Guus, Stefan en Jeroen zorgden ervoor dat Vögelverein steeds verder uitliep. Maar Trivia gaf zich niet zomaar gewonnen: de laatste punten waren alsnog een gevecht. 23-14: de rally der rally's, helaas gewonnen door Trivia. 23-15: met hakken over de sloot wist Tupos de verdediging dicht te houden. Echter, met als resultaat een fijne aanval, en daarmee aanzwellend feestgedruis in de kantine. De glaswand bleef gelukkig nog heel. 24-15: Tupos deed er een schepje bovenop, en vanuit de supporters gezien kon het niet meer stuk! Maar het vuur in de ogen was onverminderd zichtbaar bij opponent Trivia: de strijd was nog niet gestreden... 24-16: Trivia beet terug, het was dus zaak voor Tupos om de houdgreep te verstevigen.

Geen weg meer terug: Trivia mocht niet verder stijgen! Maar wat zou de Vögelverein-experience zijn als we het niet enigszins spannend zouden houden? Een zenuwslopende rally zorgde ervoor dat de supporters op het puntje van de stoel zaten. Hier werd niet gestreden voor de winst van de set of van de wedstrijd, maar om de winst die het jaar voor Vögelverein zou moeten afsluiten met een knaller! Pass, set up, aanval... Helaas opgevangen door Trivia. Redding in het centrum, pass en direct er weer over naar Trivia. Bal kwam met moeite terug. Zou dit 'm worden?? Pass... Set up... Aanval... BAM, HET WAS 25-16! De Heren hebben het klaargespeeld: 4-0 winst! Ontlading in het veld en in de kantine! Geen betere manier om de eerste helft van de competitie af te sluiten dan met een volledige winst, en een stijging van 2 plekken op de ranglijst!

Tupos HS 3 - Saturnus/Hendriks Coppelmans HS 4 maart 2019

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen anticipeerde Tupos Heren 3 op een meevallertje; Saturnus/Hendriks Coppelmans stond op het menu, en daar zouden we nog wel eens gehakt van kunnen maken! Eén nadeel: eer het zover was zou de Karavaan Vögelvereins al een heuse wereldreis achter de boeg hebben naar het Brabantse Uden.

Een behouden vaart en een krappe kleedruimte verder, konden de mannen uit Baarlo van start, waarbij het zaak was om goed van start te gaan. Niets bleek minder lastig; de combinatie van de lange trektocht en het onvoorspelbare spel aan de overkant zorgde voor een gezapige start. De welbekende Vögelverein-kromme werd in deze set wederom aangetoond, waardoor er geen reden was voor paniek: een korte achterstand werd gelijk weer ingehaald. Vögelverein zette een sprint in, waardoor de voorsprong richting het einde van de eerste set steeds groter werd; resultaat 25-15.

Deze sprint vasthouden bleek lastiger dan gedacht. De onvoorspelbaarheid speelde parten in de tweede set waardoor het juist Tupos was die het onderspit moest delven; meer service-fouten, een onzekere pass en een te voorzichtige aanval. Met 18-25 bleef Baarlo net te veel achter om de fouten goed te maken. Er zat toch echt wel meer in!

Het was tijd om wederom Goede Dingen Te Doen™, en hoewel het spel nog steeds in een knoop lag, waren er wel weer tekenen dat de mannen de schouders eronder zetten; Bart versterkte zijn aanval, Guus zijn block en het team verbeterde collectief zijn verdediging. Er was echter geen overwicht met 23-25; we moesten de foutenlast omlaag brengen. Om Roger te citeren: "gooi die zware deken van je af, en sta wat vrijer in het veld".

En dat deken moest er zeker af, want de vierde set spande het erom: konden we onszelf verbeteren, of zouden we afstevenen op een vijfsetter? De Udense opponent had daar wel zin in, wij minder. Dit zorgde voor een set waarbij aan beide kanten er veel energie in zat. Bij de één omdat ze bij iedere timeout koffie deden, bij de ander door positieve spanning. Mooie service-reeksen werden onderbroken maar niet afgebroken door twee keer koffie aan de overkant, waardoor we volle vaart richting de 3-1 gingen. Tegen het einde gaven we nog een paar puntjes toe, maar het was een gedane zaak: de koffie was koud. Het was etenstijd, en Vögelverein kon hongerig van de overwinning aanschuiven bij de Gulden Bogen!

Tupos HS 3 - Were-Di HS 2 februari 2019

Na een wat mistroostige stemming van afgelopen weekend in Cuijk was het tijd voor Vögelverein om zich te herpakken. Wat stond de mannen in Baarlo namelijk te wachten? De koploper van de competitie. De met tattoo's beladen knapen werden dan ook ontvangen door een stelletje lolbroeken met niks te verliezen. Want wat doe je tegen een team dat gebrand is op promotie? Ze het vuur aan de schenen leggen. Een zeer amusante pot uitte zich dan ook een in stand van 3-1 ...

... verlies. Hoewel Were-Di factueel won, was het Tupos die mentaal de punten meenam.

In den beginne leek Were-Di goed op dreef; al gauw pakten de boys uit Gemert de voorsprong. Maar wees niet getreurd, want na een dipje besloot John om de opponent alvast terug naar hun Heimat te ketsen met een geweldige serve-reeks. Door John het Kanon wist Vögelverein weer op gelijke tred te komen. De eerste set mondde dan ook uit in een nek-aan-nek race die ter nauwernood gewonnen werd door de antagonist van het schouwspel: 20-25. Echter, de toon was gezet!

Net zoals bij menig filmserie, is de sequel meestal minder denderend dan deel 1. Zo ook de prestaties van de tweede set. Hoewel het lang gelijk op ging (en dat resulteerde, tot frustratie van de overkant, in láááááánge ralies), liep Gemert uiteindlijk uit: resultaat 16-25. De boodschap van coach Roger: het gaat goed, maar Blijf Goede Dingen Doen™! Vögelverein onderschatten zal ze nog duur komen te staan......

En de derde set was het moment om toe te slaan. Goede Dingen werden Gedaan: de pass was ondoordringbaar, Guus' block net zo, en Bart gaf menig veeg uit de pan vanuit de buitenkant. John het Kanon gaf wederom het startsein voor een aantal mooie service-reeksen, waardoor Tupos de leiding nam. Met een stand van 19-23 wist de opponent zich te herpakken, maar het kwaad was al geschied. De sfeer was beduidend beter bij Vögelverein, want Baarlo is niet klein te krijgen. In het getouwtrek om de setpoint was Baarlo heer en meester. De set werd uiteindelijk door Baarlo gewonnen met 27-25.

Met wat ruimte voor mogelijkheden, ging Vögelverein met aanhoudende strijdlust aan de slag: een 5-setter afdwingen van de koploper zou toch verrekte mooi zijn! En lang wist Baarlo de voorsprong vast te houden, tot een aantal tactische time-outs, wissels en balletjes onrust in het spel brachten. Een spannende vierde set resulteerde in 21-25; 1-3 voor Tupos. Gezien het spel, stegen de mannen mijlenver boven zichzelf uit, en was feestvreugde voor de overwinning op het gedeukte moreel een verdiend resultaat! Op naar volgende week!

VV Tupos HS1 - Polaris HS1 2-3 januari 2019

Na een slecht begin in de eerste set, die met 18-25 verloren ging, begonnen de heren uit Baarlo in de tweede set eindelijk te volleyballen. In de eerste set zat de scherpte er nog niet in bij de ploeg van coach Jos Nelis.

In de tweede set moest uit een ander vaatje getapt worden. Dit werd ook gedaan, waarmee een mooie voorsprong tijdens de set werdt opgebouwd. Mede door weinig individuele fouten en gretigheid aan het net werd deze set met 25-19 binnen gehaald.

De derde set bouwt de ploeg uit Baarlo snel een mooie voorsprong op. Mede door mooi aanvalsspel, gecombineerd met de nodige werklust achter in het veld, wordt een voorsprong van 8 punten opgebouwd. Deze voorsprong zal de gehele set gehandhaafd worden, waardoor Tupos de derde set simpel wint met 25-14.

Na twee sets waarin Tupos eindelijk weer eens het oude vertrouwde spel laat zien, waren de mannen uit Baarlo gebrand om dit spel in de vierde set door te trekken. Op gegeven moment staat het telbord op 21-24. Enkele matchpoints worden niet benut. Hierdoor zag Polaris de kans schoon om Tupos pijn te doen. De scherpte nam in de laatste punten van de set af, met gevolg dat Polaris de stand gelijk trok.

De vijfde set moest gewonnen worden. Helaas loopt VV Tupos de gehele set achter de de feiten aan. Uiteindelijk verliest Baarlo de laatste set met 11-15, waardoor de winst helaas door de vingers glipt.

Tupos H1 wint met powervolleybal van Atak'55 Heren 1 uit waspik. januari 2019

Een nieuw jaar en dus nieuwe voornemens, een beter resultaat neerzetten dan in de eerste helft.
De mannen van Tupos speelde een pot power volleybal waarin de mannen van Atak redelijk mee konden maar telkens op de belangrijke momenten aan het kortste eind trokken.

In de 1ste set ging het erg lang gelijk op, waarbij de mannen van Waspik 1 á 2 puntjes voorsprong hadden. Tupos had de service goed onder controle, zelfs bij de lastige service van de nr. 12 van Atak ‘55. Dat gold echter ook andersom. Bij een 20-19 achterstand maakte Tupos het zichzelf makkelijker door beter serveer werk te leveren. Hierdoor sleepte de mannen de eerste set binnen.

Ook in de 2de set ging het lang gelijk op, in het middendeel pakte Tupos zelfs een voorsprong van 5 punten. Na een Time-out aan Waspikse zijde werd echter orde op zaken gesteld en werden onze mannen overpowered in de aanval, blok en netballen. Bij 19-19 was de stand weer gelijk en trok Tupos de set naar zich toe met 23-25. Wederom een redelijk zwakke start maar een prima eindresultaat van de tweede set.

De goede veldverdediging van VV Tupos zorgde ervoor dat derde set een droomdet was. Tot de 20-8 was Tupos niet de kloppen, echter werd het de laatste punten toch nog spannend. Eindstand set 3: 25-17

In de 4de set was de ‘pijp’ leeg bij Tupos en kon men het niet meer bijbenen. Atak trok deze set met 25-19 vrij eenvoudig naar zich toe. Captain Tom Heines kon zich wel vinden in de nederlaag. Vond ook dat Tupos best goed had gespeeld maar baalde dat hij de middenman van de tegenstander niet meer weerstand had kunnen bieden.

Helaas de laatste set verloren maar alsnog 4 punten. Op naar volgende week: polaris h1
Meer verslagen

Tupos agenda

Er staan nog geen agendapunten in de planner.
Ga naar gehele planner

Facebook

Nevobo nieuwsMeer nieuws
Privacybeleid | © 2020 Volleybalvereniging Tupos. Website gemaakt door: Jeroen Rood.