Onze sponsoren:

Tupos nieuws

Winteractiviteit 2020 01 december 2019

Net als vorig jaar organiseert Heren 3 de VV Tupos Winteractiviteit! En wederom geven ze iedere week hints vrij op Facebook en op onze Instagram-pagina! Heb JIJ ze al gezien? We zetten nog even de eerste twee hints op een rijtje. De derde hint ontvangen jullie volgende week... SPANNEND!

VV Tupos Winteractiviteit 2020 Hint #1

VV Tupos Winteractiviteit 2020 Hint #2

Laatste verslagen

Zoek
Zoek op jaar: Zoek op termen:

Tupos HS 3 - Saturnus/Hendriks Coppelmans HS 4 maart 2019

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen anticipeerde Tupos Heren 3 op een meevallertje; Saturnus/Hendriks Coppelmans stond op het menu, en daar zouden we nog wel eens gehakt van kunnen maken! Eén nadeel: eer het zover was zou de Karavaan Vögelvereins al een heuse wereldreis achter de boeg hebben naar het Brabantse Uden.

Een behouden vaart en een krappe kleedruimte verder, konden de mannen uit Baarlo van start, waarbij het zaak was om goed van start te gaan. Niets bleek minder lastig; de combinatie van de lange trektocht en het onvoorspelbare spel aan de overkant zorgde voor een gezapige start. De welbekende Vögelverein-kromme werd in deze set wederom aangetoond, waardoor er geen reden was voor paniek: een korte achterstand werd gelijk weer ingehaald. Vögelverein zette een sprint in, waardoor de voorsprong richting het einde van de eerste set steeds groter werd; resultaat 25-15.

Deze sprint vasthouden bleek lastiger dan gedacht. De onvoorspelbaarheid speelde parten in de tweede set waardoor het juist Tupos was die het onderspit moest delven; meer service-fouten, een onzekere pass en een te voorzichtige aanval. Met 18-25 bleef Baarlo net te veel achter om de fouten goed te maken. Er zat toch echt wel meer in!

Het was tijd om wederom Goede Dingen Te Doen™, en hoewel het spel nog steeds in een knoop lag, waren er wel weer tekenen dat de mannen de schouders eronder zetten; Bart versterkte zijn aanval, Guus zijn block en het team verbeterde collectief zijn verdediging. Er was echter geen overwicht met 23-25; we moesten de foutenlast omlaag brengen. Om Roger te citeren: "gooi die zware deken van je af, en sta wat vrijer in het veld".

En dat deken moest er zeker af, want de vierde set spande het erom: konden we onszelf verbeteren, of zouden we afstevenen op een vijfsetter? De Udense opponent had daar wel zin in, wij minder. Dit zorgde voor een set waarbij aan beide kanten er veel energie in zat. Bij de één omdat ze bij iedere timeout koffie deden, bij de ander door positieve spanning. Mooie service-reeksen werden onderbroken maar niet afgebroken door twee keer koffie aan de overkant, waardoor we volle vaart richting de 3-1 gingen. Tegen het einde gaven we nog een paar puntjes toe, maar het was een gedane zaak: de koffie was koud. Het was etenstijd, en Vögelverein kon hongerig van de overwinning aanschuiven bij de Gulden Bogen!

Tupos HS 3 - Were-Di HS 2 februari 2019

Na een wat mistroostige stemming van afgelopen weekend in Cuijk was het tijd voor Vögelverein om zich te herpakken. Wat stond de mannen in Baarlo namelijk te wachten? De koploper van de competitie. De met tattoo's beladen knapen werden dan ook ontvangen door een stelletje lolbroeken met niks te verliezen. Want wat doe je tegen een team dat gebrand is op promotie? Ze het vuur aan de schenen leggen. Een zeer amusante pot uitte zich dan ook een in stand van 3-1 ...

... verlies. Hoewel Were-Di factueel won, was het Tupos die mentaal de punten meenam.

In den beginne leek Were-Di goed op dreef; al gauw pakten de boys uit Gemert de voorsprong. Maar wees niet getreurd, want na een dipje besloot John om de opponent alvast terug naar hun Heimat te ketsen met een geweldige serve-reeks. Door John het Kanon wist Vögelverein weer op gelijke tred te komen. De eerste set mondde dan ook uit in een nek-aan-nek race die ter nauwernood gewonnen werd door de antagonist van het schouwspel: 20-25. Echter, de toon was gezet!

Net zoals bij menig filmserie, is de sequel meestal minder denderend dan deel 1. Zo ook de prestaties van de tweede set. Hoewel het lang gelijk op ging (en dat resulteerde, tot frustratie van de overkant, in láááááánge ralies), liep Gemert uiteindlijk uit: resultaat 16-25. De boodschap van coach Roger: het gaat goed, maar Blijf Goede Dingen Doen™! Vögelverein onderschatten zal ze nog duur komen te staan......

En de derde set was het moment om toe te slaan. Goede Dingen werden Gedaan: de pass was ondoordringbaar, Guus' block net zo, en Bart gaf menig veeg uit de pan vanuit de buitenkant. John het Kanon gaf wederom het startsein voor een aantal mooie service-reeksen, waardoor Tupos de leiding nam. Met een stand van 19-23 wist de opponent zich te herpakken, maar het kwaad was al geschied. De sfeer was beduidend beter bij Vögelverein, want Baarlo is niet klein te krijgen. In het getouwtrek om de setpoint was Baarlo heer en meester. De set werd uiteindelijk door Baarlo gewonnen met 27-25.

Met wat ruimte voor mogelijkheden, ging Vögelverein met aanhoudende strijdlust aan de slag: een 5-setter afdwingen van de koploper zou toch verrekte mooi zijn! En lang wist Baarlo de voorsprong vast te houden, tot een aantal tactische time-outs, wissels en balletjes onrust in het spel brachten. Een spannende vierde set resulteerde in 21-25; 1-3 voor Tupos. Gezien het spel, stegen de mannen mijlenver boven zichzelf uit, en was feestvreugde voor de overwinning op het gedeukte moreel een verdiend resultaat! Op naar volgende week!

VV Tupos HS1 - Polaris HS1 2-3 januari 2019

Na een slecht begin in de eerste set, die met 18-25 verloren ging, begonnen de heren uit Baarlo in de tweede set eindelijk te volleyballen. In de eerste set zat de scherpte er nog niet in bij de ploeg van coach Jos Nelis.

In de tweede set moest uit een ander vaatje getapt worden. Dit werd ook gedaan, waarmee een mooie voorsprong tijdens de set werdt opgebouwd. Mede door weinig individuele fouten en gretigheid aan het net werd deze set met 25-19 binnen gehaald.

De derde set bouwt de ploeg uit Baarlo snel een mooie voorsprong op. Mede door mooi aanvalsspel, gecombineerd met de nodige werklust achter in het veld, wordt een voorsprong van 8 punten opgebouwd. Deze voorsprong zal de gehele set gehandhaafd worden, waardoor Tupos de derde set simpel wint met 25-14.

Na twee sets waarin Tupos eindelijk weer eens het oude vertrouwde spel laat zien, waren de mannen uit Baarlo gebrand om dit spel in de vierde set door te trekken. Op gegeven moment staat het telbord op 21-24. Enkele matchpoints worden niet benut. Hierdoor zag Polaris de kans schoon om Tupos pijn te doen. De scherpte nam in de laatste punten van de set af, met gevolg dat Polaris de stand gelijk trok.

De vijfde set moest gewonnen worden. Helaas loopt VV Tupos de gehele set achter de de feiten aan. Uiteindelijk verliest Baarlo de laatste set met 11-15, waardoor de winst helaas door de vingers glipt.

Tupos H1 wint met powervolleybal van Atak'55 Heren 1 uit waspik. januari 2019

Een nieuw jaar en dus nieuwe voornemens, een beter resultaat neerzetten dan in de eerste helft.
De mannen van Tupos speelde een pot power volleybal waarin de mannen van Atak redelijk mee konden maar telkens op de belangrijke momenten aan het kortste eind trokken.

In de 1ste set ging het erg lang gelijk op, waarbij de mannen van Waspik 1 á 2 puntjes voorsprong hadden. Tupos had de service goed onder controle, zelfs bij de lastige service van de nr. 12 van Atak ‘55. Dat gold echter ook andersom. Bij een 20-19 achterstand maakte Tupos het zichzelf makkelijker door beter serveer werk te leveren. Hierdoor sleepte de mannen de eerste set binnen.

Ook in de 2de set ging het lang gelijk op, in het middendeel pakte Tupos zelfs een voorsprong van 5 punten. Na een Time-out aan Waspikse zijde werd echter orde op zaken gesteld en werden onze mannen overpowered in de aanval, blok en netballen. Bij 19-19 was de stand weer gelijk en trok Tupos de set naar zich toe met 23-25. Wederom een redelijk zwakke start maar een prima eindresultaat van de tweede set.

De goede veldverdediging van VV Tupos zorgde ervoor dat derde set een droomdet was. Tot de 20-8 was Tupos niet de kloppen, echter werd het de laatste punten toch nog spannend. Eindstand set 3: 25-17

In de 4de set was de ‘pijp’ leeg bij Tupos en kon men het niet meer bijbenen. Atak trok deze set met 25-19 vrij eenvoudig naar zich toe. Captain Tom Heines kon zich wel vinden in de nederlaag. Vond ook dat Tupos best goed had gespeeld maar baalde dat hij de middenman van de tegenstander niet meer weerstand had kunnen bieden.

Helaas de laatste set verloren maar alsnog 4 punten. Op naar volgende week: polaris h1

Tupos HS 3 - Skunk HS 4: 4-0 december 2018

Zie ginds komt het équipe uit Veghel reeds aan,
het brengt ons Skunk HS4, we zien ze al staan.
Hoe wakkert hun strijdlust zo sterk in het veld,
toch was Tupos zeer sterk naar 4-0 gesneld!

...in het kader van de feestvreugde en de tijd van het jaar, dichten we ditmaal de overwinning poëtisch toe, met per set een eigen melodie.

***

Set 1 (melodie: De zak van Sinterklaas)
De start van de wedstrijd, de wedstrijd, de wedstrijd.
De start van de wedstrijd,
oh, jongens, jongens wat een strijd.
Een punt voor, punt tegen
We misten sterk respons.
We knokten, we knokten, dus bleef de set bij ons! (25-21)

Set 2 (melodie: Hoor wie klopt daar kinderen)
Hoor wie smasht daar kind'ren, hoor wie smasht daar kind'ren
Hoor wie lanceert ballen naar de grond?
't is toch Julian zeker, die op dreef is zeker,
Zelfs de libéro die 't lastig vond! (25-15)

Set 3 (melodie: Daar wordt aan de deur geklopt)
Daar wordt in 't gat gespeeld.
Linkerhoek, rechterhoek.
Daar wordt in 't gat gespeeld
Wie zou dat zijn?
" 'tis Leon die het hem flikt,
de bal in de hoeken mikt.
Want al aanval gekund,
hij maakt punt voor punt." (25-18)

Set 4 (melodie: Zwarte Piet ging uit fietsen)
Tupos Heren 3 stond er deze set slecht voor.
De jongens uit Veghel
haalden ons snel in.
Toen kreeg Jeroen de serve,
en hamerde door.
Daardoor stond Vögelverein snel alweer voor! (25-18)
Meer verslagen

Tupos agenda

Er staan nog geen agendapunten in de planner.
Ga naar gehele planner

Facebook

Nevobo nieuwsMeer nieuws
Privacybeleid | © 2019 Volleybalvereniging Tupos. Website gemaakt door: Jeroen Rood.