Onze sponsoren:

Heren Senioren 1

Heren Senioren 1
Kloppen de foto's niet, of missen er foto's? Stuur nieuwe foto's naar webmaster@vvtupos.nl.

Wedstrijdbal-sponsor van Heren Senioren 1

Spelers

 • Sjors Beuken van den

 • Jort Bongers

 • Tom Claus

 • Jordy Eertwegh van den

 • Tom Heines

 • Lex Meeuwissen

 • Nick Niemiec

 • Luuk Sonnemans

 • Raoul Thomas

 • Sjoerd Verkoeijen

Zoek
Zoek op jaar: Zoek op termen:
| Login
Wachtwoord:

VV Tupos HS1 - Polaris HS1 2-3 20 januari 2019

Na een slecht begin in de eerste set, die met 18-25 verloren ging, begonnen de heren uit Baarlo in de tweede set eindelijk te volleyballen. In de eerste set zat de scherpte er nog niet in bij de ploeg van coach Jos Nelis.

In de tweede set moest uit een ander vaatje getapt worden. Dit werd ook gedaan, waarmee een mooie voorsprong tijdens de set werdt opgebouwd. Mede door weinig individuele fouten en gretigheid aan het net werd deze set met 25-19 binnen gehaald.

De derde set bouwt de ploeg uit Baarlo snel een mooie voorsprong op. Mede door mooi aanvalsspel, gecombineerd met de nodige werklust achter in het veld, wordt een voorsprong van 8 punten opgebouwd. Deze voorsprong zal de gehele set gehandhaafd worden, waardoor Tupos de derde set simpel wint met 25-14.

Na twee sets waarin Tupos eindelijk weer eens het oude vertrouwde spel laat zien, waren de mannen uit Baarlo gebrand om dit spel in de vierde set door te trekken. Op gegeven moment staat het telbord op 21-24. Enkele matchpoints worden niet benut. Hierdoor zag Polaris de kans schoon om Tupos pijn te doen. De scherpte nam in de laatste punten van de set af, met gevolg dat Polaris de stand gelijk trok.

De vijfde set moest gewonnen worden. Helaas loopt VV Tupos de gehele set achter de de feiten aan. Uiteindelijk verliest Baarlo de laatste set met 11-15, waardoor de winst helaas door de vingers glipt.

Tupos H1 wint met powervolleybal van Atak'55 Heren 1 uit waspik. 12 januari 2019

Een nieuw jaar en dus nieuwe voornemens, een beter resultaat neerzetten dan in de eerste helft.
De mannen van Tupos speelde een pot power volleybal waarin de mannen van Atak redelijk mee konden maar telkens op de belangrijke momenten aan het kortste eind trokken.

In de 1ste set ging het erg lang gelijk op, waarbij de mannen van Waspik 1 á 2 puntjes voorsprong hadden. Tupos had de service goed onder controle, zelfs bij de lastige service van de nr. 12 van Atak ‘55. Dat gold echter ook andersom. Bij een 20-19 achterstand maakte Tupos het zichzelf makkelijker door beter serveer werk te leveren. Hierdoor sleepte de mannen de eerste set binnen.

Ook in de 2de set ging het lang gelijk op, in het middendeel pakte Tupos zelfs een voorsprong van 5 punten. Na een Time-out aan Waspikse zijde werd echter orde op zaken gesteld en werden onze mannen overpowered in de aanval, blok en netballen. Bij 19-19 was de stand weer gelijk en trok Tupos de set naar zich toe met 23-25. Wederom een redelijk zwakke start maar een prima eindresultaat van de tweede set.

De goede veldverdediging van VV Tupos zorgde ervoor dat derde set een droomdet was. Tot de 20-8 was Tupos niet de kloppen, echter werd het de laatste punten toch nog spannend. Eindstand set 3: 25-17

In de 4de set was de ‘pijp’ leeg bij Tupos en kon men het niet meer bijbenen. Atak trok deze set met 25-19 vrij eenvoudig naar zich toe. Captain Tom Heines kon zich wel vinden in de nederlaag. Vond ook dat Tupos best goed had gespeeld maar baalde dat hij de middenman van de tegenstander niet meer weerstand had kunnen bieden.

Helaas de laatste set verloren maar alsnog 4 punten. Op naar volgende week: polaris h1

4 punten voor Tupos in het verre Made.. 25 november 2018

Het was vrijdag, 9 uur 's avonds. De mannen stonden na de training nog na te praten met trainer Jos Nelis over de verwachtingen voor de komende wedstrijd. “Als jullie zo spelen in de wedstrijd, worden jullie opgegeten door de Maden.”, aldus Jos Nelis. Na deze heftige uitspraak vertrokken de mannen een voor een naar huis om zich voor te bereiden op wat er zou komen.

Het was zaterdag, 1 uur 's middags. Na een lange en zware nacht prakkiseren stonden de mannen van Tupos in de regen en de kou klaar om zich aan de tocht richting (bijna) Zeeland te begaan.

Na een autorit van anderhalf uur stapten de mannen uit in Made, klaar om de strijd aan te gaan (nadat de Qualifying van de Formule 1 klaar was, uiteraard).

De wedstrijd was begonnen. Door een sterke start van Jola Olympus dreigde het een spannende wedstrijd te worden voor de Baarlonaren, en was de stand 16-14 voor de thuisploeg. Hierna kwamen de heren van Tupos langzaam in hun ritme, en werd de achterstand door middel van een paar sterke aanvallen weer ingehaald. De mannen van Jola Olympus lieten vanuit de buitenkant nog even zien dat ze nog niet klaar waren om de set te verliezen, maar het mocht niet meer baten: Tupos ging er met de set ervandoor. 25-21 voor de mannen van Tupos.

In de tweede set trok Tupos deze lijn door. Ze hielden de mannen van Jola Olympus gedurende de hele set onder zich. Door een aantal sterke acties vanuit de buitenkant (Jort Bongers en Lex Meeuwissen), een sterk blok (Tom Heines, Raoul Thomas en Tom Claus) tegenover de scorende partij van de Olympianen en een enkele strategische doortikbal van Jordy van den Eertwegh wisten de afgezanten van VV Tupos de set af te maken met 25-19 als eindstand.

Daarna was het tijd voor de derde set. De heren van Tupos hadden de smaak van overwinning te pakken. Door middel van zowel het zeer overtuigende spel vanuit Tupos als de persoonlijke fouten vanuit Jola Olympus kwam de uitspelende ploeg al gauw op een voorsprong. Een sterk serverende Jordy van den Eertwegh wist deze voorsprong zelfs eigenhandig naar 10 punten te brengen! Dit liep zo verder, en de set eindigde op een stand van 25-12. … Dat was de bedoeling tenminste. De heren van Jola Olympus kwamen nog even op het laatste moment terug in de wedstrijd, en wisten de stand met een paar stevige aanvallen en lange rallies naar 24-18 te brengen. Uiteindelijk wisten de Baarlonaren de set af te ronden, en werd de eindstand 25-18 voor Tupos.

Toen leek het in de vierde set dat de Olympianen een knop omgedraaid hadden. Alsof ze niets meer te verliezen hadden kwamen de Madenaren sterk uit de hoek en zaten ze de uitploeg tot halverwege de set behoorlijk op de hielen. Daarna leken de heren van Tupos de fut kwijt te raken, en kwamen ze dus vrij snel achter te staan. Met een aantal sterke aanvallen vanuit de buitenkanten pakten de Olympiërs een steeds grotere voorsprong. Een paar lange rallies later was Tupos klaar om de handdoek in de ring te gooien, en dus won Jola Olympus de laatste set met 25-19.

Gefrustreerd dat deze laatste set in Made was blijven liggen, maar over het algemeen tevreden met de winst, daalden de Baarlonaren weer af van de berg Olympus en stopten ze onderweg bij de Burger King om de verloren energie weer terug te krijgen.

Tevreden gaan de mannen van Tupos heren 1 zich voorbereiden voor de volgende wedstrijd: zaterdag 1 December om 14:30, staan de heren thuis klaar om de strijd aan te gaan met Fit&Fysio/VC Limac Heren 1, de koploper van de competitie.

Tupos H1 wint thuis met 3-1 van Nuvoc H1 uit Veldhoven 17 november 2018

Om half drie mochten de mannen van Tupos H1 aantreden tegen de nummer vier uit het klassement. In de eerste set, die met 25-20 gewonnen werd, had Tupos gedurende de gehele set minimaal een gat van drie punten. Mede door een keurige servicereeks van Jordy van den Eertwegh kwam Tupos nauwelijks tot niet in de problemen. Daarnaast was de foutenlast van de Veldhovense formatie behoorlijk hoog, waardoor Tupos zich met een goed gevoel door de set speelde.

De tweede set werd met gelijke cijfers beëindigd, wederom in het voordeel van de heren uit Baarlo. Het spel aan Tupos-zijde werd beter en de eigen fouten aan de overzijde bleven doorgaan. Tupos was gebrand om de strijdlust vast te houden, iets wat in de vorige wedstrijd tegen Vught na de tweede set verdwenen was. De set werd verdiend door Tupos gewonnen, mede door hard werken en flink wat bravour. Enige momenten waar Tupos het even moeilijk had waren de momenten waarop de nummer 5 van Nuvoc aan service was. Met een harde sprongservice lag de druk tijdens deze momenten van de set behoorlijk hoog.

In de derde set een vergelijkbaar beeld met de tweede set. Meer spannend dan goed. De mannen verdienen de complimenten, dat ze door erin te blijven geloven en druk te blijven zetten ook deze set met 25-22 binnensleepten. Mede te danken aan passer/loper Lex Meeuwissen die in deze set een aantal keren goed door het blok kon doorbreken. Op de hoge aanvalskracht hadden de mannen uit Veldhoven weinig in te brengen, wat resulteerde in een mooie eindstand van 25-16.

De mannen van Nuvoc leken in de vierde set gebrand om toch nog een punt mee te nemen uit de Kazing. Het ging lang gelijk op, maar de mannen uit Baarlo konden geen gat slaan, waardoor de eindstand van de vierde set op 22-25 eindigde.

Conclusie? Na drie verliespartijen was Tupos erop gebrand om weer eens een winst uit het vuur te slepen. Hard werken en strijdlust is in deze gelukkig beloond! Eindstand 3-1.

3-1 verlies voor de mannen van Tupos heren 1 tegen HHC H1. 6 november 2018

Dinsdagavond mochten de mannen van Tupos Heren 1 aantreden voor een inhaalwedstrijd tegen Hornerhof/HHC heren 1. De wedstrijd werd door Tupos slecht gestart waardoor de mannen meteen tegen een 1-5 achterstand aankeken. Dit werd in eerste instantie nog goed rechtgetrokken door de stand op 7-7 gelijk te trekken, maar het lukte Tupos vervolgens niet om ook de voorsprong te pakken. Tupos bleef achter de feiten aanlopen en kon geen reeks van punten neer te zetten om het momentum naar zich toe te trekken. Ook nadat de spelverdeler van Horn uitviel met een blessure lukte dit niet. Eindstand 22-25.
Dit patroon zette zich voort in de 2e set. De mannen van Tupos konden niet in een ritme komen waardoor Horn de set redelijk eenvoudig met 20-25 kon binnenhalen. Om zicht op de overwinning te kunnen blijven houden moest Tupos de 3e set winnen, en hoewel niet van harte lukte het ook om in de buurt van Horn te blijven totdat het in de slotfase 22-23 stond. Horn liet Tupos geen kans en speelde de set met onder andere een mooie middenaanval goed uit. Eindstand 23-25.
In de vierde set probeerde Tupos te redde wat er te redde viel. Door de druk er met serveren goed op te houden wist Tupos eindelijk een voorsprong te bemachtigen en deze werd niet meer uit handen gegeven. Tupos won de set met 25-13 waarmee er een enkel puntje gered werd uit deze thuiswedstrijd.
Zaterdag speelt Tupos uit tegen de nummer 10 van de ranglijst, VVC-Vught. Hier zullen punten gepakt moeten worden om aansluiting op de andere teams te houden.
Meer verslagen

Info

Coaches

 • Roger Meeuwissen

Hoofdtrainers

 • Roger Meeuwissen

Trainingstijden:

Dinsdag, 20.45 uur - 22.30 uur

Vrijdag, 19.30 uur - 21.30 uur

Wedstrijdtijd:

Zaterdag, 18.30 uur


Programma

Privacybeleid | © 2020 Volleybalvereniging Tupos. Website gemaakt door: Jeroen Rood.