Dames Senioren 1

Kloppen de foto's niet, of missen er foto's? Stuur nieuwe foto's naar webmaster@vvtupos.nl.

Wedstrijdbal-sponsor van Dames Senioren 1

Spelers

• Kim Faessen

• Aniek Hoeymakers

• Nicole Jochijms

• Monique Jochijms

• Merel Rasbach

• Lisa Verkoelen

• Aniek Vestjens

• Renske Wijlick van

Tupos Dames 1 - Sec Dames 1 21 oktober 2017

Tupos DS 1 – Sec DS 1 (4-0)
Afgelopen zaterdag kwam een flinke delegatie uit het zuidelijke Valkenburg op bezoek. Zij stonden 5e met 3 punten minder, winst was voor ons het doel om onze 1e plek de behouden. Spoiler alert, inmiddels staan wij nog steeds eerste en is Sec een plekje gezakt. Nog een spoiler, dat we onszelf jinxen heeft tot noch toe geen nadelige gevolgen gehad. *afkloppen* . Misschien komt dit door onze speelster van de week; Isa! Isa is vorig jaar al een van de gelukkige geweest om mee te mogen doen met onze wedstrijd. Dat deed ze toen zo goed dat we haar nog een keer erbij wilde hebben.
En we vlogen uit de startblokken. De eerste set wonnen we met gemak, 25-8. Met een sterke serve en een goede aanval konden we onze rommelige pass goed verbergen. Er kwamen voornamelijk rally ballen terug die onze libero-layka goed kon hebben. Aanvallers werden op hun wenken bediend door Collie en de midden was on fire. Olifantjes slaan was vandaag weggelegd voor onze buitenaanvallers. Zowel met de 3-meter ballen als de tikballen op de buiten was het net kermis; altijd prijs.
Vol vertrouwen gaven we gas in de tweede set; 25-9. Weer een plaatje van een uitslag. Sec kwam nauwelijks aan aanvallen toe en wij konden doen waar we goed in waren; serveren en aanvallen. Tot zover geen geklaag. Dat kwam in de 3e set waar we Sec in hun spel lieten komen. De derde set begon met irritatie aan de kant van Valkenburg. Planning was daar gebruik van te maken. Helaas zorgen we voor onrust bij onszelf; een kwaaltje van vorig jaar; we gingen tegen ons eigen spel spelen. De pass lag niet goed waardoor Nicole moeite had deze rommel te transformeren tot aanval waardige ballen. We lieten Sec steeds bijkomen waardoor het tot 18-18 ergens vrij gelijk opliep. Daar bleken we wakker te worden en ineens konden we weer passen en aanvallen. De set was toen zo binnengehaald met 25-19.
Laatste set, 4-0 winst was het doel, daar gingen we voor. Maar Valkenburg was ook niet dom en kreeg onze serve beter onder controle en verraste ons met ‘frotballen’ in het midden. Het liep steeds tegen elkaar op tot Paul besloot iets te moeten doen en Nicole wisselde door Lieke een kans te geven. En deze kans heeft onze Liek met beide handen gegrepen! Midden, buiten, achterover; alles kon. Met 25-18 haalden we de set binnen.
We hebben goed spel laten zien maar de jinx-vloek heeft ons de wacht aan gezet. Volgende week komen de dames uit Horn op bezoek in Baarlo. Kom jij met ons gaas geven om 18.30 in de Kazing?

VC Olympia / VC Asterix H2 - Tupos H2 (1-3) 18 oktober 2013

Weer een jonge tegenstander, maar dit keer was het niet zo makkelijk als de vorige wedstrijd. De jonkies van Panningen en Bree speelden de eerste twee sets zonder rem en bij ons ging met name aanvallend teveel mis. Wij scoorden te weinig en bij hen lukte wel veel. De eerste set ging verdiend naar Olympia / Asterix en ook de tweede set leken we aan het kortste eind te gaan trekken.

Maarrr.... bij een achterstand van 23-18 kwam de grote ommekeer: met hard werken en met herwonnen zelfvertrouwen ging deze set alsnog met 24-26 naar Tupos. Vanaf de derde set was de aanval weer zoals we het graag zien en stonden we ook verdedigend op de goede plek bij hun tactische ballen. De derde set ging nog gelijk op, de vierde set hebben we ruim gewonnen. Al met al een spannende wedstrijd, we hebben de overwinning niet cadeau gekregen.

Volgende week spelen we weer in de Kazing, om half vijf tegen Voluntas H2.

Civitas H4 - Tupos H2 (0-4)

Niet echt veel aan deze week... Onze tegenstander speelde vorig jaar nog in de B-jeugd en had geen schijn van kans. De setstanden spreken voor zich: 7-25, 10-25, 4-25 (rondje van Stef) en 10-25. Complimenten voor het team dat we ondanks het enorme kwaliteitsverschil weinig fouten bleven maken. Verder weinig interessants over deze wedstrijd te melden, hopelijk is de volgende match weer wat uitdagender.

Lastige seizoensopening Tupos Heren 2 (1-3)

Helaas geen overwinning voor de mannen van Heren 2.
Limac is met een goed team naar Baarlo afgereisd en gaf de punten niet kado. De eerste set ging gelijk op, aan beide kanten van het net werden onnodige fouten afgewisseld met mooie punten. Helaas hebben we de set net verloren met 23-25. De goede lijn werd jammer genoeg niet doorgetrokken in de volgende 2 sets: veel fouten, rommelig spel, slechte communicatie en geen vertrouwen. In de laatste set hebben we het gelukkig toch weer goed opgepakt en laten zien wat de potentie is van Heren 2.
Eindstand: 1-3.

Coaches